+50 anys IE Sant Jordi

La nostra escola enguany celebra 58 anys des de la seva fundació, i estem feliços de continuar donant servei a la comunitat. Estem més vius que mai i en constant canvi per milorar l’educació dels nostres alumnes. El passat 2021 vam renovar tot l’edifici de primària i tenim en projecte millorar espais d’infantil i secundària.

El curs 2016-2017 vam fer anys. I no pas qualsevol aniversari, en vam fer 50! D’ençà d’aquells 29 pares fundadors, 31 alumnes i una mestra del primer curs 1966-1967, hem recorregut un llarg camí. Som ara 225 famílies, 327 alumnes, 28 mestres i 10 administratius i personal auxiliar els que integrem la comunitat educativa de la IE Sant Jordi.

El curs 2016-2017 va ser un any especial,  en vam fer 50! D’ençà d’aquells 29 pares fundadors, 31 alumnes i una mestra del primer curs 1966-1967, hem recorregut un llarg camí. Som ara 225 famílies, 327 alumnes, 28 mestres i 10 administratius i personal auxiliar els que integrem la comunitat educativa de la IE Sant Jordi.

El divendres 16 de setembre de 2016 vam gaudir d’un inici de curs ben especial, tot començant les celebracions dels 50 anys de l’escola. Amb un pastís genial –gràcies Eli!- que va passejar per tota l’escola i una festa a can Rafart amb inflables, espectacle de màgia, taller de percussió i acció plàstica i slackline. Doneu un cop d’ull al vídeo!

La Dàmaris Gelabert visita la nostra escola!

El dimecres 25 de gener els més petits del Sant Jordi van rebre una visita molt especial: la Dàmaris Gelabert! Per celebrar els 50 anys de la nostra escola, vam convidar la Dàmaris a presentar als nens de la Caseta el seu espectacle “Cançons per aprendre i gaudir en família”. Plegats vam cantar, ballar, tocar i escoltar música amb cançons i jocs musicals que treballem a les aules i que ella ens va interpretar en directe. Vam compartir l’alegria i el plaer de fer música plegats i vam aprendre a comunicar-nos amb un llenguatge que va més enllà de les paraules: la música!

Viure de l’art

El divendres 10 de març vam poder gaudir a l’escola d’una jornada molt especial: exalumnes que es dediquen professionalment a la creació artística i la comunicació van compartir amb pares, joves i nens la seva experiència i obres, dins dels actes del 50è aniversari de l’escola. Us heu preguntat mai si podríeu fer d’un talent o inquietud creativa que posseïu una professió? Doncs la resposta és sí! I no només és possible, si no que sobretot val la pena intentar-ho! Vam poder aprendre de primera ma quines opcions formatives faciliten el desenvolupament de disciplines com les arts plàstiques, la música o la dansa, o la diversitat de camins que es poden recórrer per dedicar-se professionalment a la comunicació o el disseny. Gràcies al Joan Artigas, l’Agnès Waserman, en David Abrodos, la Mireia Pujol, el David Cassany, l’Ana Polo, la Marga Muñoz, en Marc i en Marcel Aragonès, l’Andrea Àlvarez, la Mireia Estorach, l’Eli Pons, en Guillem Vives, en Robert Poch, en Jaume Yelo, la Laia Lepiani, la Clara Waserman, la Dèlia Mulet, la Berta Requena, la Judith Abellán, la Mar Amoròs i l’Enric Marimon per la seva col·laboració i a tots els que us vau apropar a l’escola a compartir l’experiència! Per cert… heu vist quina performance final ens van organitzar els nostres artistes?

Sopar de gala

El 22 d’abril, cap de setmana de la diada de Sant Jordi, vam celebrar el sopar de Cloenda dels actes del 50è aniversari de l’escola a can Rafart. Va ser una nit molt especial, plena d’agraïments i retrobaments! Vam tenir la sort de tenir entre nosaltres en Cinto Vila, la Maria Planas -vídua de l’Amadeu Casals-, l’Anna Maria Nogués –vídua d’en Miquel Bassó- i en Quico Serra -fill d’en Joan Serra-, quatre de les famílies fundadores de l’escola. Ens van acompanyar també en Salvador Martí, en Rafael Casals, en Francesc Serra, en Xuse Vilà, en Joaquim Sellarès, en Toni Bassó, en Jaume Beltran i l’Alfred Villagrasa, vuit dels trenta-un primers alumnes del Sant Jordi, i les germanes Matarò, les primeres noies que arribaren a l’escola! En Ñoño i la Rosa Mª ens van presentar el llibre infantil il·lustrat “Història del meu col·le” que han fet plegats perquè els nens d’Infantil i Primària coneguin millor els nostres orígens i en Jordi Folch i Soler i en Xavier Vilà i Planas van fer el mateix amb “La nostra escola: 50 anys de la Institució Escolar Sant Jordi”, llibre recull d’aquest mig segle de vida del centre. Vam retre homenatge a tots els presidents que la cooperativa ha tingut en aquests cinquanta anys, com a representants de tants i tants pares compromesos amb l’escola a través del Consell Rector; i als mestres, puntal fonamental del nostre projecte educatiu, amb una menció especial per la Srta. Celsa, la primera mestra del sant Jordi, present en el sopar; la Carmina de Dios i la Consol Carbonell, que s’hi sumaren al 1967 i que per motius de salut no ens pogueren acompanyar, i l’estimat Francesc Buireu, que ens va deixar fa uns anys. Finalment, vam reconèixer la tasca de tots els directors que el centre ha tingut al llarg dels anys, des d’en Domingo Llucià, al Sr. Tufet, l’Albert Colomé, i la Fina, l’Ernest, la Júlia i l’Albert que encara són amb nosaltres. Ah, i gràcies a la col·laboració d’en Joaquim Miranda vam concloure l’acte amb l’actuació d’una petita coral de mestres i pares!

Exposició fotogràfica 50 anys

El divendres 19 de maig vam inaugurar l’exposició fotogràfica del 50è aniversari de l’escola. Tot un recull d’imatges de cinc dècades de la IE Sant Jordi, tendres, divertides, i entranyables, reflex de la nostra història.

Sopar d’antics alumnes

El dissabte 20 de maig els antics alumnes de la IE Sant Jordi es van trobar a l’escola en el darrer acte commemoratiu del 50è aniversari. Va ser una nit entranyable, emotiva, de retrobades, somriures i abraçades. Aquí trobareu algunes imatges i impressions que els assistents ens van fer arribar:

“La celebració d’ahir va ser molt maca! Enhorabona a tots els que la vau fer possible! Us traspasso les gràcies dels meus companys de classe (1972)… i… en volem més! El retrobament amb els nostres ex alumnes ha estat molt emotiu!”

“Ha estat genial retrobar alumnes que recordava des dels 3 anyets… ara ja homes i dones! El muntatge fotogràfic també molt divertit i oportú, tothom buscant-se… Enhorabona als organitzadors!”

“La d’ahir va ser una trobada fantàstica i plena d’il·lusió. A tots els qui heu  treballat en les celebracions del 50è aniversari moltíssimes gràcies i per molts anys!”

Feliç 50è aniversari!