Serveis

Menjador

A l’escola entenem l’acte de menjar i seure a taula amb els companys com una part més del procés educatiu dels infants. És per aquest motiu que el nostre projecte d’Espai del Migdia té un doble objectiu: educatiu i nutricional. Per un costat oferim una dieta equilibrada als nostres alumnes i estimulem que adquireixin hàbits alimentaris i higiènics correctes, basant-nos en la dieta mediterrània i el consum de productes de temporada i proximitat; i per un altre apostem per un projecte educatiu englobat en el model pedagògic de la nostra escola, que potencia l’autonomia personal dels nens i joves i fomenta les actituds de respecte, tolerància, solidaritat i plaer per la descoberta.

Cerquem que els infants desenvolupin el sentit del gust i el bon menjar, experimentin amb textures, olors, colors i gustos diferents, puguin provar de tot i alimentar-se seguint una dieta equilibrada i variada, alhora que aprenen a gaudir del fet d’entaular-se i compartir àpats i converses amb els companys.

 

L’Espai del Migdia està gestionat de forma integral per l’empresa 7-i-Tria, amb més de 25 anys d’experiència oferint serveis de menjador escolar i lleure. La seva proposta s’articula al voltant dels següents objectius pedagògics i nutricionals:

 • Proporcionar un menú adequat tant des del punt de vista nutricional com sensorial.
 • Seguir les pautes d’una alimentació sana i equilibrada, assegurant la introducció d’hortalisses i fruites variades i de temporada.
 • Vetllar per la qualitat del producte, gestionant les compres a nivell sostenible i orientant-les cap a l’alimentació ecològica i natural, prioritzant productes gestionats pels col·lectius menys afavorits.
 • Fomentar les actituds de respecte, tolerància i solidaritat.
 • Desvetllar, a través del joc, la creativitat i la imaginació de cada infant.
 • Valorar la participació en les activitats, divertint-se i aprenent al mateix temps.
 • Adquirir hàbits alimentaris saludables, hàbits d’higiene i socials.
 • Relacionar una alimentació equilibrada amb el benestar.
 • Valorar l’entorn i respectar-ne les condicions.

A la nostra escola, 7-i-Tria ofereix un servei de càtering de línia freda: (a partir del proper curs 2024-2025, passem a càtering de línia calenta, amb l’empresa Càtering Alcalà)

 • S’elaboren els àpats a la cuina central de la Garrotxa i s’aplica el procediment de línia freda que permet fer arribar els aliments a les escoles conservant intactes les seves qualitats.
 • Un cop cuinats els aliments són refredats ràpidament, mitjançant refrigeradors. Sense trencar la cadena del fred, són envasats en barquetes homologades que són termosegellades, per garantir la conservació.
 • Es transporten aquestes barquetes amb camions frigorífics i s’emmagatzemen en fred fins a l’hora d’escalfar l’àpat, que es fa mitjançant forns elèctrics de regeneració per al seu consum

La nostra coordinadora és la Marta Cabot, amb qui podeu contactar per qualsevol dubte o comentari (605 931 358) i el nostre equip de monitors està integrat per l’Anna, la Mari i la Núria a Educació Infantil; la Myriam, la Mª Àngels i la Carme a Educació Primària i Secundària; i la Teresa com a responsable de cuina.

SERVIM-NOS COM A CASA

Aquest curs participem en “Servim-nos com a casa”, una proposta per a transformar el menjador escolar en un espai per adquirir bons hàbits alimentaris i potenciar l’autonomia.

En aquest projecte, que busca fer créixer l’autonomia dels nens, el sentit de la responsabilitat i el de pertinença al grup, els alumnes són responsables de preparar l’espai on dinaran amb encarregats de parar taula i dels elements comuns –gerres d’aigua i paneres- així com de servir-se a sí mateixos i entre ells. Cerquem crear un menjador més actiu i participatiu on els nens són els protagonistes: prenen decisions sobre els seus àpats acompanyats pels monitors, aprenen a ser conseqüents amb les seves decisions i desenvolupen hàbits que promouen la convivència i el respecte pels companys. Treballem també el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de la recollida selectiva de residus orgànics i plàstics per afavorir el reciclatge.

Els monitors acompanyen els nens i els ajuden a través del raonament i el diàleg, no des de l’obligació, a aprendre a poc a poc els bons hàbits en el moment del dinar, ajudant-los a créixer i a conèixer els seus propis límits. La iniciativa s’articula a partir de la pedagogia invisible que treballa de forma implícita aquells actes que, sense adonar-nos-en, comporten l’aprenentatge de continguts, procediments i actituds i la pedagogia de l’exemple com a eina que posa l’accent en l’actitud i en la comunicació de l’educador com a referent per assolir la seguretat afectiva que necessiten els infants.

Extraescolars

Les extraescolars que aquest curs han assolit un nombre suficient d’alumnes inscrits i es duran a terme són:

 Activitats Etapa Horari
Permanències Infantil i Primària Matí de 08:00  a 09:00 h. I tarda de 17:00 a 18:00
Mon Language School Infantil Dimarts, dimecres i dijous de 14:00 a 15:00 h i de 13:40 a 14:40 h.
Taller de costura CM i CS Dijous de 14:00 a 15:00 h
Anglès Cambridge CM i CS 

ESO

De dilluns a divendres de 13:50 h a 14:50 h Starters, Movers, Flyers i KET.
Dijous i divendres de 13:45 h a 15:15 h PET, First i Advanced
Reforç anglés Primària De dilluns a divendres de 13:50 h a 14:50 h
Let’s Play! De I5 a 3r primària Dimecres i dijous de 14:00 h a 15:00 h
Il·lustració i principis d’artteràpia ESO Dimarts 17:15 h a 18:15 h

 

Aquest any oferíem també Teatre, Fotografia, Balls de saló i llatins, Pinzells, textures i colors i Tallers d’Il·lustració per als més petits però malauradament no hem aconseguit un nombre suficient d’alumnes interessats i no podran iniciar-se, esperem poder tornar a oferir-vos-les en propers cursos.

Mon Language School

Anglès per a nens i nenes d’educació infantil, en grups reduïts, amb sessions dinàmiques 100% en anglès i exposició diària a l’idioma mitjançant cançons i jocs.

Taller de Cuina

Introduïm als nostres infants en la gastronomia, i en l’adquisició d’hàbits saludables.

Tots els ingredients estan inclosos en el preu i no utilitzem foc ni estris perillosos.

Guitarra

T’agrada la música i vols aprendre a tocar la guitarra?
Apunta’t i vine a gaudir-ne a l’escola!
Recordeu que no cal tenir nocions de solfeig.

Taller de costura

Potencia la teva creativitat, imaginació i curiositat coneixent noves textures i combinant teles i colors per crear estoigs, coixins, punts de llibre, cosidors, clauers…

Escola de bàsquet

Ens iniciem al mon del basquet amb la col·laboració dels monitors del C.B. Vilassar de dalt. Adreçat a nens i nenes de P-4, P-5 i Primària.

Hip-Hop

Adreçat a nens i nenes de primària que vulguin passar-s’ho bé ballant, petita introducció al món de la dansa.

NORMATIVA DE LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

 

Totes les activitats tenen un límit de places i es respectarà rigorosament l’ordre d’arribada de la inscripció.

En cas de no arribar a un mínim d’alumnes en alguna de les activitats, aquesta s’anul·larà i l’escola n’informarà oportunament a les famílies.

Totes les extraescolars s’iniciaran la primera setmana d’octubre i finalitzaran al maig.

Per iniciar qualsevol activitat és imprescindible omplir el full d’inscripció, que ha d’estar signat pels pares.

 

El rebut es cobrarà mensualment.

Per anul·lar la participació en una extraescolar caldrà notificar-ho amb dues setmanes com a mínim d’antelació abans de concloure el mes. Penseu, però, que per garantir la viabilitat de l’extraescolar és fonamental el compromís dels participants al llarg de tot el curs.

Les inscripcions s’hauran d’entregar a secretaria abans del 15 de setembre de 2023.

Per qualsevol dubte, podeu contactar amb l’escola mitjançant correu electrònic a extraescolars@iesantjordi.org

 

Centre formador per a futurs mestres i professors

A l’escola Sant Jordi considerem l’acollida de l’alumnat en pràctiques com una inversió de futur. Des del nostre centre podem facilitar que els futurs mestres puguin assolir les competències necessàries per exercir una docència de qualitat. A més, pensem que la incorporació a l’aula d’altres persones alienes al centre, pot enriquir la nostra pràctica educativa i donar lloc a millorar el nostre dia a dia.

L’acollida de l’alumnat i les relacions que s’estableixen amb les diferents Universitats són per a nosaltres una oportunitat de creixement i projecció d’escola.

Entenem que els estudiants han de tenir la possibilitat de participar en les activitats ordinàries a l’aula, així com, sempre que sigui possible, assistir a activitats extraordinàries (sessions d’etapa, claustres, sortides, colònies…), ja que aquests espais donen sentit i enriqueixen la seva formació docent.