Grècia i les estrelles

Grècia i les estrelles
7 novembre 2020 IE Sant Jordi

A aprenentatge per projectes de 2n d’ESO estem treballant el projecte “Grècia i les estrelles“. Des d’un doble vessant, científic i històric, el projecte té com a objectiu l’estudi de l’univers tal com el veien els grecs i tal com el percebem en l’actualitat. Prenem com a punt de partida el fragment d’un vas grec arcaic decorat amb motius d’animals i tenim com a objectiu final la reproducció completa del vas.

En el camí per assolir aquest objectiu, els i les alumnes descobriran que els motius que es reprodueixen al vas són constel·lacions, i a partir de l’estudi de la concepció grega de l’univers descobriran diferents aspectes de la societat i la cultura grega. Aquest aprenentatge es complementarà amb un estudi de la visió actual de la creació i la composició de l’univers, les galàxies i el nostre sistema solar.

De cada tasca en sortiran aprenentatges encaminats a descobrir i reproduir el vas arcaic, alhora que es planteja la creació de molts altres productes valuosos, com un fris cronològic, un mapa conceptual, fitxes temàtiques i un joc de cartes astronòmiques. Finalment, celebrarem un simposi que servirà per presentar el vas i exposar els aprenentatges assolits al llarg del projecte.