Cloenda del projecte de Servei Comunitari

Cloenda del projecte de Servei Comunitari
22 juny 2017 IE Sant Jordi

La nostra escola és un dels centres pilots escollits pel Departament d’Ensenyament per desenvolupar el projecte de Servei Comunitari, una proposta que vol promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

En aquest segon any de Servei Comunitari, l’escola ha optat per continuar el projecte de col·laboració amb la Fundació Hospital Sant Pere, una entitat sense ànim de lucre que ofereix recursos residencials a persones grans i persones dependents al nostre municipi. Al llarg de tot el curs i amb l’ajuda dels responsables de Serveis Socials de l’Ajuntament, els alumnes de 4t d’ESO han pres consciència de les necessitats dels residents de la Fundació, han dissenyat i dut a terme tot un plegat d’iniciatives per compartir temps i espais amb ells -tardes de jocs de taula, grup de teatre, manualitats, festa pels més grans de 90 anys, entrevistes…-, han documentat tota la feina realitzada al llarg del projecte i han reflexionat sobre els resultats del mateix: un procés d’aprenentatge mutu i creixement personal.

El dimarts 20 de juny, en un acte celebrat al Casinet que va comptar amb la presència de la Sra. Mª Lluïsa Ruhí, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilassar, vam celebrar alumnes, mestres i usuaris de la Fundació, una festa plegats per concloure el projecte d’enguany i comprometre’ns a continuar aprenent junts. Podeu conèixer més detalls del projecte en els vídeos que els mateixos alumnes han realitzat:

https://youtu.be/1P4o2usT5eU

https://m.youtube.com/watch?v=LCTU50sbBsk